Massage bij eenzaamheid

Mijn aanbod

Als je kiest om een afspraak te maken voor massage bij eenzaamheid zal ik eerst kort met je doornemen wat je behoefte van contact op dit moment is en bespreken we de vorm van massage die je hierbij uitkiest. Ik zal me inzetten om jouw wensen met aandacht en aanraking te vervullen.

Praktijkervaring…

Als masseur ben ik er door de jaren heen achter gekomen dat heel veel mensen vereenzaamd raken door onvoldoende (gewenst) contact met een ander, contact met zichzelf en hiermee ook het contact met het eigen lichaam.
In eerste instantie dacht ik bij eenzaamheid aan mensen die na jarenlange gelukkige\intense relaties alleen in het leven zijn komen te staan en niet in staat blijken te zijn om voldoende gewenste contacten op te bouwen en daardoor geconfronteerd worden met gevoelens rondom eenzaamheid.
In de praktijk kwam ik er al snel achter dat eenzaamheid veel zich op een veel breder vlak afspeelt.
Ook heel wat jonge mensen worstelen met gevoelens van eenzaamheid.
Opleiding, sociale status e.d. staan hier los van.
– Eenzaam in zingeving ‘wat voegt het toe bij wat ik doe’.
– Eenzaam in contacten ‘wie zijn mijn echte vrienden?
– Eenzaam in aanraking ‘hoe kan ik meer genieten van aanraking van mijn lichaam, waarbij geen achterliggende bedoelingen een rol spelen.
Zomaar wat voorbeelden uit de praktijk die ik regelmatig tegen kom…

 

Wat theorie…

Er zijn heel wat definities om het begrip eenzaamheid te beschrijven.
Vaak komt het gevoel van geïsoleerd zijn van anderen.
Ook wordt eenzaamheid omschreven als het verschil tussen gewenste en de aanwezige contacten.
Het zelf niet tot een bevredigende manier vinden om dit op te lossen, kan de aanleiding zijn om het dan ook maar niet te bespreken.
Zelfs schaamte over de eigen eenzaamheid komt voor en wordt versterkt door opmerkingen als: ‘je hebt zoveel familie’ of ‘ga er eens lekker op uit dan verandert het vast wel’…